Tuesday, December 17, 2013

Testimoni Hai O Garlic Tablet



Zura memang suka sangat dengan garlic tablet ni.umpama makan bawang putih tapi tak rasa bawang putih.Tapi dapat khasiat bawang putih.senang kan?

Sejak makan garlic tablet ni senang je nak ke tandas.Angin dalam badan pun dah makin kurang.

Ramai dah tau kelebihan garlic ni.zura kongsikan sedikit.

1) Mengurangkan risiko strok
garlic akan merangsang penghasilan nitrik asid pada dinding saluran darah.Ini akan membantu saluran darah untuk mengembang dan seterusnya mengawal tekanan darah dengan baik bagi mengelakkan risiko darah tinggi dan strok.

2) Mengurangkan risiko kanser
garlic kaya dengan bahan antioksidan seperti selenium yang membantu mengurangkan radikal bebas di dalam darah.Ini akan mengurangkan risiko mendapat kanser

3) Anti bakteria dan antivirus
Sejenis bahan alicin yang terkandung di dalam bawang putih ini bertindak sebagai antivirus dan antibakteria dalam memusnahkan beberapa mikrob.Jadi, ianya amat baik untuk jangkitan perut,influenza dan sebagainya.

4) Antiinflamasi
Kajian juga menunjukkan garlic mempunyai bahan antiinflamasi yang dapat membantu mengurangkan penyakit asma, mengurangkan inflamasi arthritis pada sendi seperti rheumatoid atau pun osteoarthritis.

5) Mengandungi banyak iodin
Kandungan Iodin yang tinggi di dalam bawang putih amat baik untuk pesakit yang menghidap hypertiroid.

6) Membantu sistem pencernaan
Garlic akan merembeskan gastric acid pada lapisan perut yang akan membantu proses pencernaan di dalam saluran makanan.

7) Meningkatkan sistem imunisasi
Terdapat kajian yang mendapati bahawa pengambilan bawang putih sebanyak 2 hingga 3 biji sehari selama 3 minggu akan meningkatkan aktiviti sel darah putih untuk melawan jangkitan dan tumor

8) Mengurangkan kolesterol dalam tubuh
Kandungan Di-sulphide di dalam bawang putih membantu menurunkan nilai kolesterol di dalam saluran darah dan seterusnya mengurangkan risiko penyakit jantung.

So,zura dah kongsikan serba sedikit kelebihan garlic untuk tubuh badan kita.So kalau rasa nak makan garlic tu,boleh je ambil kat dapur rumah sendiri.

Tapi kalau rasa tak tahan dengan bau dan rasa semulajadinya,apa kata cuba Garlic Tablet Hai O Marketing ni.Harga pun murah dan berpatutan.

RM 31.60 / 80 tablets

Love
Zura Rahman

Tuesday, December 3, 2013

Garam Buluh Hai-O Marketing

Garam,
Kegunaannya memang semua dah tau.Untuk menyedapkan makanan dan penambah perasa.Kalau masak tak guna garam,konfem tak lengkap.

Sometimes zura terfikir juga orang zaman dulu dapatkan garam dari mana yer?Garam biasa atau Garam Buluh Hai-O Marketing???
Apa perbezaannya?

Garam Buluh diperolehi daripada garam yang dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100%   semulajadi daripada korea sebagai ramuan utama.

Macam mana terhasilnya garam buluh?

1) Garam dimasukkan ke dalam buluh yang berusia 3 tahun.
2) Ditutup dengan tanah liat
3) Dimasukkan ke dalam relau bagas
4) Dibakar dengan pokok pine

Pembakaran ni dilakukan berulang kali?kenapa?sebab bila pembakaran ni berlaku,ia akan membantu meneutralkan atau menyingkirkan bahan berbahaya seperti logam berat dan kotoran yang ada dalam garam.

Yela,laut sekarang bukan macam dulu.banyak pencemaran.so kita tak boleh main ambil je,kena singkorkan dulu bahan tercemar ni semua.

Tapi kenapa kena bakar dengan pokok Pine?
Sebabnya pokok pine ni mengandungi intipati resin pine dan minyak pine.Manakala buluh pula mengandungi 200 elemen surih yang diperlukan oleh badan.

So bila 

garam + buluh + pokok pine

maka kombinasi terbaik ini akan menambahkan kandungan ion logam inorganik yang diperlukan oleh badan manusia seperti magneaium,kalsium,kalium,kuprum,ferum,zink dan sebagainya.

Senang cerita,kandungan nutrisi garam buluh ni lebih tinggi dan lebih baik daripada garam yang kita biasa gunakan tu.

Tunggu apa lagi,just gantikan je garam yang ada di rumah tu dengan garam buluh.

Orang korea yang cantik2 tu sebab minum garam buluh la.sebab tu garam buluh ni dari korea.rugi tak cuba.Harga berpatutan sangat.

Love
Zura Rahman

Pengedar Mineral Coffee,BB Plus Collagen,Marine Essence,Maharani,Bioever di Melaka

Mencari pengedar hai-o di Melaka?dan di seluruh Malaysia?Khas buat warga Melaka,bagi memudahkan anda untuk memiliki barangan dari Hai-O,di sini disertakan pengedar untuk negeri Melaka.

Bagi negeri-negeri lain juga disertakan senarai pengedar untuk memudahkan anda memiliki barangan Hai-O.

Untuk Maklumat Lanjut boleh hubungi saya atau Biz partner saya

MELAKA

Azura (0172608066/0102208453)
Sharizal (0122128066)
Ashiah (0132425484)
Zawati (0196659464)

JOHOR

Noorfajar (0127383419)
Norfatin (0196460871)
Amira (0173415082)
Jamhariah (0177494862)
Suriani (0177416737)
Siti Salwa (0127442523)
Azlina (0137705694)

NEGERI SEMBILAN

Rusnah (0196271974)
Caroliza (0176373374)
Hafinaz (0172072950)

KUALA LUMPUR


Asma (0194461294)
Mastura (0162141298)

SELANGOR

Rosnani (0137479704)

PENANG

Farrah (0133664140)

SABAH

Suriyawati (0138835284)
























Thursday, November 28, 2013

Herba Maharani Hai-O Marketing

The zi bai feng wan atau lebih dikenali sebagai Herba maharani adalah  herba warisan istana maharani china.
Herba ini digunakan untuk menjaga kesihatan dan stamina wanita.
Cara makan mudah sahaja.
Hanya 1/2 bola (25 biji) sehari.Masa haid tidak digalakkan makan.

Sekotak rm65 sahaja.Ada 6 bola.setiap bola mengandungi 50biji pil.
Keterangan lanjut boleh hubungi zura
Love
Zura

Tuesday, November 26, 2013

Mengapa perlu memilih BB Plus Collagen Hai-O Marketing





Kolagen

Memang banyak produk kolagen yang ada di pasaran sekarang ni.Hai-O Marketing juga tak ketinggalan untuk memenuhi permintaan pengguna.

Apa itu kolagen?
Penerangan mudah ialah kolagen adalah protein yang menjadikan kulit kita tegang.haha...
Tapi disebabkan faktor usia, kolagen semulajadi yang ada pada badan kita semakin berkurang.Jadi setiap dari kita perlukan bantuan makanan tambahan kolagen untuk menambah dan menggantikan kolagen yang berkurangan itu.

Kenapa perlu pilih BB Plus Collagen Hai-O Marketing?
BB Plus Collagen Hai-O Marketing menggunakan ikan yang terhidrolisis.Kenapa guna kolagen ikan?sebab kolagen ikan ni adalah kolagen jenis 2,yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang hampir sama seperti kolagen manusia.

BB Plus Collagen Hai-O Marketing bertindak dalam 3 mod.
1. memulih - menggalakkan pembersihan mikro, menggantikan peptida kolagen bagi rantaian kolagen yang telah rosak ataupun lemah.
2. membina - menguatkan dan dan melindungi rantaian kolagen melalui proses antioksida.
3. memperbaharui - menggalakkan pertumbuhan dan penghasilan sel kolagen baru.

Sedap tak BB Plus Collagen ni?
Mestila rasanya sedap
Bahan utama dalam BB Plus Collagen ialah

kolagen ikan terhidrolisis
ekstrak biji anggur
Vitamin C
jus bunga roselle
jus buah blackcurrant
serat epal
inulin

Semua bahan ramuan utama dalam BB Plus Collagen merupakan makanan tambahan untuk kulit.

Cara nak minum senang je.Just 1 sachet sehari.Boleh minum waktu pagi or waktu malam.

Sekotak ada 20 sachet.Harga pun berpatutan dengan kualiti BB Plus Collagen ini.

Masih lagi nak tahu lebih lanjut berkenaan BB Plus Collagen ni?
Just contact zura yer.

Love
Zura Rahman

Saturday, November 23, 2013

Modal Berniaga Hai-O Marketing

Modal berniaga!!!
Itulah yang sentiasa difikirkan setiap daripada kita bila nak memulakan perniagaan.
Adakah perlu ratus,ribu,puluh ribu,ratus ribu or juta???
Dalam dunia ni memang banyak jenis perniagaan.Setiap perniagaan perlukan  modal.bezanya sikit or banyak.
Setiap perniagaan juga mesti ada risiko.kecil or besar risiko,pasti ada.
Orang yang memulakan perniagaan dengan modal rm50 pun boleh berjaya dan ada juga yang tak berjaya.
Orang yang memulakan perniagaan dengan rm20,000 pun boleh berjaya.Namun ada juga yang kecundang.
Apa sebabnya????
Adakah sebab modal?
Modal kecil pun boleh untung/rugi
Modal besar pun boleh untung/rugi

Apa caranya kejayaan keuntungan tu?
Apa sebabnya kegagalan kerugian tu?

★★★★★★★★★★★★★★★★★
SIKAP
♥RAJIN
♥SABAR
♥KONSISTEN
♥TAHAN CABARAN
♥ILMU
♥BANGUN SEMULA BILA JATUH
♥SEDEKAH
♥TAWAKAL
♥BANTU MEMBANTU
♥POSITIFKAN PERSAINGAN
♥NIAT

★★★★★★★★★★★★★★★★★
Kalau hati memang betul-betul nak,In Shaa Allah pasti kejayaan akan hadir.
Perniagaan networking/MLM sebenarnya perniagaan berkumpulan.secara tersiratnya perniagaan bantu membantu.Kejayaan perniagaan juga dikongsi bersama.Indahnya kejayaan itu adalah perjalanan untuk menuju kejayaan bersama-sama.
Alhamdulillah,Allah beri peluang untuk zura membantu orang lain dengan cara berkongsi peluang perniagaan yang zura lakukan.In Shaa Allah usaha murni ini dirahmati Allah dan semoga zura terus dapat membantu orang lain.
Amin!!!
Love
Zura Rahman

Wednesday, November 20, 2013

Hai-O Mineral Coffee


Hai-O Mineral Coffee

Dah semakin menjadi sebutan
permintaan dah semakin tinggi sehingga stok selalu habis

Kenapa?

Sebab ramai yang dah tau kebaikan dan kelebihan Hai-O Mineral Coffee

Hai-O Mineral coffee ni kaya dengan kandungan magnesium yang baik untuk jantung.

Istimewanya Hai-O Mineral Coffee ni sebab dicampur dengan Garam Buluh organik semulajadi dari Korea yang dapat membantu mengekalkan kesihatan badan secara menyeluruh.

Hai-O Mineral Coffee juga tidak ditambah gula, tidak mengandungi kolesterol dan bahan pengawet.

Kalau rasa letih badan dan minda atau nak legakan tekanan,boleh la cuba minum Hai-O Mineral Coffee.

Memang berbeza rasa dan kelebihannya dari kopi lain yang ada di pasaran.Tak cuba tak tau kan?

Harga?
Hanya RM26.50/20sachet

Nak lagi murah?

Just contact je zura

Love
Zura Rahman

Supplements & Ubat / Mencegah & Mengubati

Supplements @ makanan tambahan adalah produk yang dimakan untuk menjaga kesihatan.maksudnya supplements ni kita makan sebelum kita sakit.sebab tu namanya makanan tambahan

Ubat pula adalah produk yang kita makan apabila kita sakit.Biasanya ubat ni kita akan ambil dari hospital,beli di klinik/farmasi @ toko jamu.

Supplements dimakan tujuannya untuk mencegah supaya kita tidak sakit.Manakala ubat dimakan tujuannya untuk mengubati penyakit.

So,bagi yang rasa dirinya sihat,kita sebenarnya tak pasti pun yang kita ni sihat.Jadi eloklah untuk kita menjaga kesihatan dengan mengamalkan supplements.Luaran kita nampak sihat tapi dalaman kita macam mana pula.

Biasa sangat kita dengar mencegah lebih baik dari mengubati.Jadi rasanya eloklah kita mula amalkan makan supplements daripada kita perlu makan ubat bila sakit nanti.

Kalau berkaitan dengan kos pula,supplements jauh lebih murah berbanding ubat.

Jom mulakan 

HEALTH SAVING PLAN

apa itu HEALTH SAVING PLAN???

cepat contact zura.nanti zura kongsikan apa itu 
HEALTH SAVING PLAN

Love 
Zura Rahman

Tuesday, November 19, 2013

Health is Wealth?

Do you agree HEALTH is WEALTH???
As for WEALTH,do you manage it well?
If you do,Congratulation! You're a good wealth accumulator.
In financial world,
We earn,We spend,We invest and We save

But do you owe? Are you in debt?
And do you pay for it or overdraft?

However, for HEALTH,
Are you earning your health?
Are you spending your health?
Are you saving & investing in your health?
OR
You owe to your health?


Love
Zura Rahman

Saturday, November 16, 2013

Majlis Ulang Tahun Hai-O Marketing ke-21


Alhamdulillah
Pada 9 November yang lepas telah berlangsung Majlis yang sangat berprestij iaitu
Majlis Ulangtahun Hai-O Marketing yang ke-21 bertempat di MIECC

Zura berpeluang menghadirkan diri dalam majlis ni.memang rasa teruja sangat.Untuk pengetahuan semua majlis ini bukan sahaja untuk menyambut ulangtahun tapi untuk meraikan para usahawan yang telah mencapai tahap tertinggi dalam bisnes ini iaitu 
Crown Diamond Manager

Setiap tahun semakin ramai usahawan yang diraikan.Tahun ini seramai 28 CDM telah diraikan dalam majlis ini.Seronok bila setiap pencapaian kita diraikan.Bukan seorang tapi bersama rakan kongsi.

Selain tu zura suka dengan majlis ni sebab dah macam Anugerah Juara Lagu.Mana taknya.Kebanyakan yang hadir tampil dengan pakaian yang ala-ala Diva gitu.

Lets enjoy the picture!!!






Thursday, November 7, 2013

Macam mana saya buat bisnes Hai-O?


Pernah nampak lambang ini?

Pasti ada yang pernah nampak.Yela, syarikat Hai-O Marketing ini dah berada di pasaran hampir 21 tahun di Malaysia dan 37 tahun di pasaran global.

Syarikat akan menyambut ulangtahun ke-21 pada 9 November ini di MIECC

Selama 21 tahun ini macam-macam pencapaian yang telah diperolehi oleh syarikat.Zura mengenali Hai-O pada tahun 2009 lagi melalui produk BioAura.

Sejak kenal dengan Hai-O juga zura dah dengar macam-macam cerita mengenai Hai-O.Sama ada cerita yang baik atau sebaliknya.Namun cerita yang kurang enak lebih cepat tersebar.Itu perkara biasa kan?Tapi zura takde la percaya 100% cerita-cerita tu.Sekadar ambil tau.

Pada 2010 zura terjumpa dengan Hanis Haizi dalam facebook.Rasa teruja sangat dengan segala pencapaian yang dia dah dapat.Setiap hari mesti nak tengok facebook dia.Kemudian zura terjumpa dengan rakan kongsi Hanis Haizi iaitu mentor zura sekarang Maisarah Ibrahim .Tapi masa tu sekadar tengok je la.Rakan kongsi kak Maisarah Ibrahim iaitu pemimpin zura sekarang Rynn Eshak yang mula menegur zura dalam facebook.Kami berborak seperti lama dah kenal.Dia berkongsi macam mana dia boleh berjaya dalam bisnes Hai-O ni.

Memang sebenarnya zura sentiasa berusaha untuk cari pendapatan tambahan memandangkan sekarang ni memang cari duit lebih tu dah jadi perkara wajib.Yela,kos hidup dah makin tinggi sekarang ni.Gaji memang ada.Tapi cukup-cukup je.

Akhirnya zura mulakan bisnes Hai-O ni setelah berbincang dengan suami.Alhamdulillah dia tak menentang tapi sentiasa bagi semangat.Itu kelebihan yang zura ada.

Sebenarnya nak mulakan bisnes Hai-O ni senang je.Mula-mula kita register sebagai ahli RM50 je.Kita akan dibekalkan dengan Sales Kit sebagai panduan kepada pengedar.Yela,mesti kena tau pasal syarikat,produk dan marketing baru senang nak bisnes.

Hai-O ada macam-macam produk yang boleh dipilih


Produk
1)Kecantikan
2)Kesihatan
3)Penjagaan Diri
4)Penjagaan rumah
5)Lain-lain

Tugas kita just promote je.sekarang ni pelbagai cara promosi ada.lebih-lebih lagi secara online.Facebook,Instagram,Twitter,Youtube or Blog.Lebih mudah nak berniaga terutama bagi yang bekerja macam zura.Tak perlu fikir nak set up kedai,pekerja,bil api or bil air.

Buat bisnes part time tapi income sama or lebih dari kerja full time.Just buat dari rumah je.Dan satu lagi zura niat buat bisnes ni untuk jihad ekonomi bagi diri zura,keluarga dan agama.

Sebenarnya ramai yang pandang negatif bila sebut pasal bisnes Hai-O ni.Kena keluar modal besar la,barang tak boleh jual la,berhutang dengan bank la.Pada zura sebenarnya perkara tu terjadi atas sebab diri kita sendiri juga sebenarnya.Yela,kita biasa dengan kerja makan gaji,kita tak biasa dengan bisnes.Tapi dalam bisnes ni kita ada pemimpin dan mentor yang boleh membantu tanpa ada apa-apa bayaran.Sepatutnya kita gunakan peluang ini sebaiknya.Dalam apa jua bidang kita perlu ada ilmu,mentor dan bertindak supaya impian kita itu tercapai.

Namun sebenarnya bisnes Hai-O ini mudah untuk dilakukan.

1) Register ahli RM50
2) Promote produk secara online/offline
3) Buat pembelian dari pesanan pelanggan
4) Tak perlu nak simpan stok
5) Boleh dapat untung runcit dan bonus
6) Ada timbunan mata/pembelian

Kenal dulu bisnes Hai-O ni macam mana.Jangan terus prejudge tanpa mengetahui macam mana perjalanan bisnes Hai-O yang sebenarnya.

Tak kenal maka tak cinta.Nak tau betapa menariknya bisnes Hai-O ini seperti cara zura melakukannya???

I will share with you

YES!!!

Just
email: tzoumroak@gmail.com
call/sms/whatsapp : 0172608066/0102208453

Love
Zura Rahman







Wednesday, November 6, 2013

Solat Sunat Istikharah

Sedikit perkongsian tentang cara menunaikan solat Istikharah

Solat Istikharah ialah solat sunat dua rakaat untuk memohon kepada ALLAH bagi menentukan pilihan yang lebih baik antara dua perkara yang belum dapat tentukan baik buruknya bagi seseorang.

Solat ini lebih utama dikerjakan pada malam hari seperti solat tahajjud. Selepas selesai solat teruslah berdoa dengan doa Istikharah.Setelah itu ambillah keputusan apa yang hendak dilakukan berdasarkan kepada kecenderungan hati.

Lafaz niat Solat Istikharah


"Aku solat sunat Istikharah dua rakaat kerana Allah Taala"


Doa selepas solat sunat Istikharah


Ketika menyebut tentang urusan dalam doa tersebut, maka sebutlah apa urusan yang hendak kita pohonkan itu.

Semoga sedikit perkongsian dari zura ini dapat membantu anda di luar sana.

Semoga kita dapat mengamalkan solat Istikharah ini dalam setiap keputusan yang kita ambil.Sesungguhnya perancangan Allah itu lebih baik untuk kita walaupun kadangkala kita sukar untuk menerimanya.

LOVE
Zura 0172608066/0102208453

Tuesday, November 5, 2013

www.ZURARAHMAN.com


Actually zura ada satu lagi website yang memang menggunakan nama zura sendiri.tapi masalahnya website ni menggunakan wordpress.Zura memang tak mahir menggunakan wordpress.Jadi ada sedikit masalah untuk selalu nak update pada website tersebut.

Selain itu ada juga masalah nak log in.Kadanga kala bila nak log in mesti dinyatakan salah password sedangkan memang password tersebut yang zura guna.

Sebelum tu website zura pernah kena hack.memang pertama kali kena hack.Memang rasa sedih juga.

Itu namanya dugaan.Zura tak kan patah semangat untuk teruskan perjuangan dalam bisnes Hai-O walaupun ada masalah sebegitu.lagipun masalah tu masalah kecil je.Zura boleh belajar.cuma memerlukan masa sahaja.

Jadi buat sementara waktu ni,zura akan update segala perjalanan bisnes dan hidup di blog ini.Semoga segalanya semakin dipermudahkan.

LOVE
Zura 0172608066/0102208453

Nak bisnes Hai-O??
Hubungi Zura

Hai-O Garlic Tablet


Kali ni zura nak kongsi satu lagi produk kesihatan dari Hai-O Marketing

Hai-O Garlic Tablet

Hai-O Garlic mengaplikasikan teknologi canggih untuk mengekstrak intipati bawang putih, pada masa yang sama menyingkirkan rasa tajam dan bau yang tidak menyenangkan, serta mengekalkan keberkesanan dan nutrisi bawang putih. Bawang putih mengandungi puluhan ramuan yang berguna termasuk: 33 jenis sulfida, 17 jenis asid amino, mineral termasuk germanium, kalsium, besi, kalium, magnesium, selenium, zink dan vitamin seperti Vitamin A, Vitamin B1, Vitamin C dan sebagainya. Ia amat berguna untuk melawan kolesterol dalam badan dengan membekalkan kolesterol baik (HDL) dan menurunkan kolesterol tidak baik (LDL) serta mengurangkan trigliserida. Hai-O Garlic tidak merangsangkan membran lendir perut, mudah diserap oleh usus kecil dan kesannya berlipat ganda.

Kalau rasa perut tu selalu berangin/badan banyak angin/pening kepala sebab angin dah naik kepala boleh la cuba Hai-O Garlic Tablet ni

Hai-O Garlic Tablet ni boleh membantu

  • Membantu menurunkan kandungan lemak darah dan kolesterol darah, mencegah penyakit kardiovaskular dan arteriosklerosis.
  • Menghalang pembekuan darah untuk  mencegah berlakunya trombosis.
  • Membantu dalam fungsi penghadaman dan membuka selera, melegakan perut kembung dan ulser peptik.
  • Membasmi kuman dan keradangan serta mencegah jangkitan penyakit.
  • Membantu menyelaras gula darah dalam badan.
  • Menggalakkan peredaran darah dan metabolisme.

RM31.60 sebotol



Love

Zura 0172608066/0102208453

Sunday, November 3, 2013

Teaser GLAM Dinner 2013 Hollywood Theme


Its Back!!!
GLAM Dinner Cycle 2 is around the corner

Ini yang seronoknya buat bisnes dalam kumpulan
selain sama-sama berniaga,kami juga sama-sama enjoy.Barulah sentiasa semangat untuk berniaga.

Tahun ini GLAM Dinner akan diadakan di Westi Hotel sejurus selepas Majlis Ulang Tahun Syarikat.

Tema tahun ini
"Hollywood"


Sejujurnya zura memang tak pernah pergi dinner yang seperti ini.Di hotel ternama pulak tu.Alhamdulillah dengan bisnes ni dapat juga merasa.

Ok,tema dah tau.Now part yang paling susah sedikit adalah pakaian yang nak dipakai.





Mana satu nak pilih yer.

Siapa boleh tolong???

LOVE
Zura 0172608066/0102208453

Saturday, November 2, 2013

Vista Zania Perfume Hai O Marketing


Vista Zania
the SCENT of CELEBRATION

the SCENT of CELEBRATION adalah wangian istimewa berasaskan minyak tanpa alkohol yang diadun sempurna untuk membangkitkan semangat ketika memulakan hari. 

Dulu zura sentiasa tercari-cari haruman perfume untuk digunakan. Tapi sekarang dah senang bila syarikat Hai-O marketing mengambil inisiatif untuk mengeluarkan produk perfume sendiri.

Vista Zania terdiri dari 2 kotak
1) Parfume oil for her
2)Parfume oil for him

Setiap kotak (3ml X 7 botol) Vista Zania mengandungi haruman eksklusif mengikut hari

Isnin
Permulaan
*mengenali diri adalah langkah permulaan menuju kebijaksanaan

Selasa
Nadi Hidup
*cara terbaik bersedia mengharungi onak ranjau adalah dengan belajar menghayati kehidupan

Rabu
Keriangan
*keriangan adalah jalinan sepadu kesejahteraan dan kedamaian jiwa

Khamis
Kepuasan Jiwa
*nikmat paling istimewa adalah ketika membahagiakan orang lain

Jumaat
Kepuasan diri
*kepuasan dikecapi sewaktu menuai hasil kecekalan dan kegigihan

Sabtu
Anugerah
*kajayaan diraih dengan merebut peluang yang terbentang di hadapan mata

Ahad
Renungan
*masa depan yang cemerlang tercipta dek kesungguhan merealisasikan impian dan cita-cita

Ramuan utama : glikol dipropilena, pewangi

Harga : RM 52.00 sekotak

PROMOTION : Beli 5 kotak PERCUMA 1 kotak

Lets celebrate!!!

LOVE
Zura 0172608066/0102208453

Dare To Dream



Inilah CDM Maisarah Ibrahim, mentor zura dalam perniagaan ini. Atau lebih mesra dipanggil kak Mai. Zura sangat kagum dengan semangat perjuangan kak Mai.Orangnya kecil molek je tapi punya semangat juang yang tinggi untuk mencapai cita-citanya.Seperti orang lain yang nak berjaya, kak Mai juga sama.Perlu "berani ambil peluang"

Kalau takut-takut memang kita tak kan ke mana


Sempena majlis ulang tahun syarikat yang akan berlangsung pada 9 November ini, kak Mai terpilih sebagai speaker.Bukan calang-calang orang yang terpilih untuk menjadi speaker.

Kak Mai memberi motivasi kepada semua di luar sana

:-)

LOVE
Zura 0172608066/0102208453

Saturday, October 12, 2013

Zura Rahman Goes to Korea

Alhamdulillah...this is my 1st trip with #glam #greenleadersacademymalaysia #dlg #dynamicleadersgroup #smartenterprenuerteam

KOREA

memang one of the place yang teringin sangat nak jejakkan kaki...Alhamdulillah tertunai sudah...

5 hari 3 malam yang sungguh menggembirakan...impian jadi kenyataan

Thanks to my leader & mentor yang banyak membantu

Lets enjoy the picture

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Azura Abd Rahman
Designed by UMIESUEstudio 2015