Sunday, April 27, 2014

Kenapa saya buat bisnes dengan Hai-O Marketing

Dalam dunia ni memang banyak bisnes,tapi kenapa zura pilih bisnes dengan Hai-O Marketing?

1) Modal

Nak melayakkan kita bisnes dengan Hai-O just register sebagai ahli rm50 je.Kita akan dapat sales kit.Dalam sales kit tu ada panduan sebagai pengedar/bonus/keuntungan/produk.

Kenapa kena register.Hello..!!! Nak berniaga jual burger pun sepatutnya kena daftar SSM.Berapa bayaran pendaftaran?

Satu lagi,bila dah register,secara officialnya kita ni layak untuk berjual beli dengan produk yang syarikat keluarkan.Baru la customer yakin nak beli dengan kita.

2) Plan marketing yang mudah.

Biasalah syarikat macam ni,mesti dia dah sediakan plan marketing untuk para pengedarnya.Antara mudah atau tak je.Tapi plan marketing Hai-O memang mudah diikuti.

Contohnya if kalau pembelian kita hanya rm200 je sebulan,kita still lagi layak dapat BONUS.company lain ada?Zura pun tak pasti sebab tak ambil tahu.Tapi bagi sesiapa yang memang dia suka survey plan marketing macam2 syarikat,kononnya nak cari plan marketing yang terbaik & mudah untuk dia,boleh la bandingkan yer.

3) Ada mentor

Tak pandai berniaga kan?So carilah bianes yang ada mentor.Kalau nak berniaga burger ada tak mentor yang kita boleh rujuk.yang akan guide satu persatu,yang akan bantu kita bila kita ada masalah dengan bisnes?

Tapi bisnes Hai-O ni memang ada mentor.Zura pilih mentor dengan kumpulan yang memang dah terbukti kejayaan dieorang dalam bisnes ni
#greenleadersacademymalaysia
#dynamicleadersgroup


Sejak dari awal buat bisnes sampai la sekarang semua ilmu yang berkaitan akan disampaikan tapi tak perlu nak bayar apa-apa pun pada mentor Cuma antara kita nak or taknak je.Kalau kita nak belajar,mentor lagi la nak ajar.

3) Masa

Musuh semua orang.Semua orang akan berperang dengan masa.Nak kata kita ni sibuk sangat tak juga sebab masih sempat lagi nak mengumpat orang.Kalau kita betul-betul sibuk,kita dah takde masa nak cite pasal orang.

Lagipun buat bisnes Hai-O dengan group 
#greenleadersacademymalaysia
#dynamicleadersgroup
ni just secara online je.tak payah nak sibuk buka gerai,warung or kedai.Sekarang kan zaman hujung jari,so lebih mudah nak buat bisnes. Ada bleh dapat sales sampai rm100,000.00
sebulan hanya dengan online je.Duk depan laptop/pc or guna smartphone je dah bleh buat jualan sebanyak tu.Semua tu akan diajar.Sekarang ni kalau u all baca memang akan rasa mustahil & cakap zura tipu.Tapi bila dah berhasil nanti,konfem korang tak rasa camtu lagi.

Ok la,kalau rasa nak tau lebih lanjut pasal bisnes Hai-O yang sedang zura jalankan ni,just contact zura je ye.Nak Whatsapp ke,pm facebook,hangout ke,bleh je.

Love
Zura 0172608066/0102208453

Tuesday, April 22, 2014

Mineral Coffee Bakar Lemak Tubuh


Kehebatan mineral coffee bukan sahaja pada rasa dan aromanya tetapi khasiat yang terkandung di dalamnya.Jika anda seorang pencinta kopi,anda pasti tahu betapa hebatnya kuasa kopi pada diri anda.

Ada kajian sebenarnya yang dibuat menyatakan bahawa kopi sebenarnya ada kemampuan untuk melepaskan lemak daripada jaringan adiposa sehingga lemak akan lebih terbakar.

Ini memang berita baik la bagi sesiapa yang nak kurangka berat badan.Tapi AWAS ya!!! Keberkesanan kopi ni sebenarnya bergantung pada cara kita menikmati kopi itu sendiri.

1) Kurangkan gula
Memang seauai sangatla mineral coffee tidak dicampur gula.Tetapi dicampurkan dengan kebaikan garam buluh.Kalau minum kopi yang sicampur dwngan gula sebenarnya kita meningkatkan lagi jumlah kalori dalam tubuh yang akan menyebabkan timbunan lemak semakin bertambah.

2) Jangan berlebihan
Apa-apa pun kena amalkan secara sederhana.Cukupla 1 atau 2 gelas sehari untuk menikmati mineral coffee.

3) Nikmati setelah makan malam
Salah satu manfaat kopi sebenarnya adalah mampu memvantu menyekat nafsu makan.So,bila dah minum kopi lepas makan malam,kurang la sikit rasa lapar tu.

4) Ambil 1 jam sebelum olahraga
Inilah istimewanya.Minum kopi sebelum olahraga dapat membantu tambah tenaga dan konsentrasi supaya lebih fokus masa bersenam.Ia juga dapat membantu melindungi sendi yang rosak disamping mengurangkan rasa sakit setelah bersenam sebab kafein yang ada dalam kopi mempunyai zat yang bermanfaat untuk mengurangi rasa sakit.

5) Imbangi dengan air kosong
Setiap kali selepas minum secawan kopi,minumlah segelas air kosong untuk menyeimbagi kopi yang telah kita minum.

Nak cuba???
Nak jual???
Nak berniaga???

Just contact zura yer.Zura akan explain lebih detail.

Love
Zura 0172608066/0102208453

Sunday, April 20, 2014

1st Page on Google!!!

Saje je try test cuba tengok blog-blog yang ada di 1st page dengan perkataan 

1) Blog BB Plus Collagen



2) Blog Bisnes Hai-O Marketing



3) Blog Mineral Coffee



4)Blog Premium Beautiful


Pencapaian ini pun dah cukup baik untuk zura.Banyak pengorbanan yang perlu dilakukan.Tapi rasa puas bila ada pencapaian.In Shaa Allah usaha perlu sentiasa berterusan untuk pencapaian yang lebih baik.

D.U.I.T

Doa
Usaha
Ikhtiar
Tawakal

Alhamdulillah

Love
Zura 0172608066/0102208453

Friday, April 18, 2014

Pendapatan Tambahan untuk raya!!!


Peluang keemasan !

Hanya tinggal 12hari sahaja lagi untuk semua yang berminat nak jadi pengguna/ahli/pengedar/usahawan BIOVELOCITY SLEEPMATE !

Promosi yang paling gempak company buka sampai akhir bulan ni sahaja

                      BONUS                  RM262
                      UNTUNG RUNCIT   RM988
                      REBATE                 RM360

TOTAL RM1610

Bonus & Rebate dapat pada 10 Mei 2014

YES!!! RM1610 ialah solid income yang anda akan dapat.Takde tolak apa-apa pun.Dalam masa sebulan je dah boleh dapat side income 4 angka.

More info,boleh contact zura

Love 
Zura 0172608066/0102208453


Tuesday, April 15, 2014

Korea Kimchi By Azura Abd Rahman

Kimchi
 Rasanya ramai yang tau kimchi ni makanan wajib orang korea.Kimchi ni sebenarnya kubis yang dijerukkan.

Kimchi = kubis jeruk pedas

Gatal sangat nak makan kimchi,so zura pun cubalah try buat.google google bahan dan cara buat kimchi,akhirnya menjadi jugalah kimchi zura buat.

Ok,ni cara zura buat kimchi.


Lobak merah,lobak putih,daun bawang


Kubis yang telah dipotong dan diperap dengan garam selama 2 jam


Gunakan garam buluh yang lebih berkhasiat dan beralkali


Campurkan semua bahan tadi
Kubis,lobak merah,lobak putih,daun bawang


Sos ikan
(Nak guna sos udang or sos oyster pun boleh)


Serbuk cili
(Boleh je nak guna serbuk cili brand apa-apa pun.Kali ni zura guna serbuk cili faiza)


Gula


Gaulkan semua bahan tadi hingga sebati


Dah siap!!!
Lepas ni kita tunggu.Jadi ke tak hasilnya nanti.Kalau jadi Alhamdulillah,kalau tak jadi,cuba lagi. :-)

Kalau jadi kimchi ni,zura nak cuba buat sup kimchi pula...Sama-sama kita nantikan.

Love
Zura 0172608066/0102208453






Tuesday, April 8, 2014

Hai-O Garlic Tablet Supplement

Garlic @ Bawang putih
Biasanya kita jumpa dalam masakan.Letak bawang putih,meati masakan kita rasa sedap.Tau tak apa khasiat bawang putih ni.Cuba tanya orang-orang dulu,kenapa kita perlu makan bawang putih?Ada tak sesiapa yang suka makan bawang putig mentah?Biasanya kita makan bawang putih yang dah dikisar dan dicampur dengan bahan lain.So takde la rasa bawang putih tu sangat.Kita rasa sedap je.

Bawang putih ni sangat berkhasiat tau.Apa khasiat bawang putih yang anda semua tau.Kat sini zura kongsikan khasiat bawang putih pada tubuh badan kita.


Hai-O garlic tablet sebenarnya pati daripada kandungan aktif bawang putih yang dikeluarkan melalui satu proses teknologi dengan nilai khasiat bawang putih dipertingkatkan.Biasanya kita akan rasa pedas bila makan bawang putih mentah dan bau yang kurang menyenangkan.Tapi dengan garlic tablet,rasa pedas dan bau itu telang dibuang.

Yang paling bestnya,setiap butir bawang putih mengandungi 100% serbuk bawang putih.Bila makan garlic tablet ni,perut kita tak kan rasa pedih tapi mudah diserap oleh usus kecil 

Siapa boleh consume Hai-O garlic tablet?
Semua usia sama ada lelaki atau perempuan.

Cara makan mudah je.Makan 2 biji 2 kali dengan air suam.

Ada yang nak cuba?
Ada yang dah cuba & nak bagi testimoni?
Ada yang nak repeat order?
Ada yang nak jadi ahli untuk dapatkan harga lagi murah & peluang dapat bonus?
Ada yang nak jadi agent dan tambah pendapatan?
Ada yang nak jadi usahawan?

Cepat-cepat contact zura.

Love
Zura 0172608066/0102208453

Monday, April 7, 2014

Siapa Hanis Haizi???

Siapa Hanis Haizi???

Zura pun tak kenal siapa Haniz Haizi sebelum ni.Terserempak dengan hanis masa awal tahun 2011.Terserempak di Facebook je.Teruja dengan timeline story hanis masa tu.Umur kami sebaya tapi pencapaian hanis lebih baik dari zura.Bukan setakat lebih baik tapi tersangat baik.Sangat Kagum.Betul-betul kagum.Sejak hari tu sentiasa nak tau cerita pasal hanis.Setiap hari mesti tengok Facebook & blog hanis.Lama juga zura just jadi silent reader hanis.Tapi tetap tak berani nak contact hanis.Memang penakut betul zura ni.Setiap hari sentiasa ikuti perkembangan hanis.Semakin hari pencapaian hanis semakin baik.Hanis bukan setakat berjaya sendiri tapi membantu orang lain untuk berjaya sepertinya.Kalau hanis boleh tolong orang lain,mesti hanis pun boleh tolong zura juga.Tak boleh lepaskan peluang ni.Kalau zura nak berjaya,zura mesti berkawan dengan orang yang berjaya.Mesti cari orang seperti hanis.

Cuba baca cerita pasal hanis,mesti teruja.Mesti nak jadi macam dia.

---------------------------------------------------

"Life can be difficult. People are always looking for an influence, someone to look up to, someone to emulate. You can set the example, be the motivation that can really impact another human being. You can help change the world by changing yourself. Change must come from within, so become an example" -hanishaizi.

her stories:

My dad and my mom asal orang susah, ayah anak penoreh getah dan mak anak pengangkut sampah. So ayah memang dari saya kecil lagi tak pernah bagi duit berlebih-lebihan. Sepanjang hanis di Uniten, duit belanja bulanan cuma RM350 sahaja, and the rest saya ambil PTPTN untuk tampung duit belanja. Memang tak cukup waktu tu. Dan ketika itu juga hanis buat partime kerja, di kedai chocolate KLIA, restoran Pasta Fasta @ Ikano, kerja buat survey kat airport dan macam-macam lagi. Waktu student memang hanis suka cari duit lebih, bukan apa memang tak puas kalau asik mintak duit family. Biasalah student dan budak KL tau nak enjoy jugakkan.. Ayah cuma bekalkan kereta Kancil ketika itu, itu pun saya syukur sangat sebab orang lain ada jugak tak dapat kereta.. 

Tambah bila dah berkahwin, kami hidup basic sangat.. orang pun tak percaya bila dengar cerita saya ketika itu... Rumah cuma ada tilam, my dad gave me RM1000 untuk beli perabot rumah. Rumah kami ketika itu cuma berbekalkan tikar buluh yang ayah berikan pada hanis, sedih jugak lah dalam hati rasa nak marah... selama 20 tahun hidup senang.... bila kahwin pulak kena start from scratch.. With that RM1000, we only managed to get Katil Ikea RM199 dan meja makan + meja tv. Kalau my friends yang dulu2 maybe tahu macam mana condition rumah hanis ketika itu..

Luckily masa kahwin, my dad's friend hadiahkan TV, Fridge dan Washing machine je kena beli tu pun beli di tesco RM499 :P
After 8 months pindah rumah baru kami beli sofa baru and this sofa saya still pakai sehingga ke hari ini.


hariz duduk dalam bouncer... atas tikar buluh je.. 




Masa time tu, ada timbul rasa tak puas hati jugak dengan parents saya... yelah dorang duit banyak tapi nape tak tolong saya pun.


Perubahan bukan satu ancaman tetapi adalah satu harapan..


she took her first step, and keep going:

I used to think that I could not go anywhere... kira macam hopeless gitu.. sebab I was stuck with my life and debts is everywhere. 



*** Sila baca caption tuu... lawak betul :P  entry sini



"At the young age of 25 
I decided I have to change, 
sampai bila nak mengeluh... 
I wasn't thinking 
becoming the NEXT MILLIONAIRE
 atau keluar dalam MAGAZINE 
or DRIVE a Fancy car.."-hanishaizi.






*
*
*




Before all that Happen, I must CHANGE my attitude. Dulu I suka mengeluh dengan masalah.. mengeluh dengan apa yang berlaku... and NEVER look for solutions. Actually solution selalu depan mata, tapi buat-buat tak nampak..

Gambar taken way back Feb 2009, credit to Alfaat... 
masa ni nak follow up dorang masuk business.. I was only Sales Manager at that time..:) Selekeh betul!


Dah lama terperuk di dalam rumah, suddenly bagaikan ada suatu "kuasa" yang sangat-sangat hebat yang menolak diri Hanis untuk keluar dari not so comfort zone. 


This was my first ever dinner Diamond Night, I was Sr Sales Manager, Masa ni income baru RM3500-RM4000 camtu.. nak merasa gak pakai Rizman Ruzaini heeheee


At that time, NO ONE stood beside me to support me, be it from my family or husband. Hati terlalu kental dan kepala ku keras macam batu.. Itu lah saya kalau korang nak tahu..


Maybe because of my attitude tak suka mengalah dan tak boleh tengok orang lain menang or lebih, that makes me a real fighter. 


my jam tangan after 5 months berbusiness.. 


4 bulan pertama from January to April, bagai naik bukit yang terlalu condong. Never in my entire life WORKING, DEALING with People in terms of money, sebab nak tak nak I have to FACE the REAL PEOPLE. Orang yang daripada latar belakang yang berbeza2. Siapalah hanis at that time, cuma housewife biasa.


masa ni CDM Celebration..Ini je yang hadir untuk support saya.. SEdih betul bila kenangkan balik..tapi because of that makes me stronger person. Saya berjanji everytime rakan kongsi potong cake mesti penuh!!


But because hanis masa tu fikir, "kalau tak jadi business ni mati aku, malu..blabla..." itu je.. Sebab orang dah tahu. So nak tak nak ALL OUT gila2.

The first year masa nak establish kan diri macam-macam, rasa naik roller-coaster pun ada. Dengan mengandungkan haikal lagi, maid takde, hariz selalu sakit, tak ada orang bimbing betul-betul.


disamping CEO and Menteri KPDN KK :) me in Rizalman -2010


Alasan memang logic, tapi bila kita nak berjaya, kita tak boleh focus on ALASAN. Kita takkan kemana-mana.

And for that I have to STEP UP, belajar secepat mungkin,... kalau lambat-lambat confirm lemau punya.. and makin lama makin orang tak percaya dengan kita. 

7 months terus jadi DDM dan masa tu i started driving my first BMW 3 series... masih belum stabil lagi masa tu, dengan netwok yang belum stable..and diri sendiri as a Leader a that time pun tak tau menahu ape2.. blur blur je buat business..

Tapi hanis pakai redah je. It is all about trial an error




After 1 year, alhamdullilah dinobatkan jadi CDM with income 40k, masa tu ingat dah kaya benar... and I noticed that my income stagnant.. tak naik2.. so I thought dah reached the plato. 



Alhamdullilah setelah diadivise oleh mentor dari situ saya tahu potensi diri sebenarnya tiada LIMIT.

It is just that WE MUST BE ABLE TO CHANGE!! DO WHAT EVER IT TAKES! Dan willing to listen and take advise from other people.


satu flight lebih... tak sangka boleh ke tahap ini!!

Stop whining, whining can't fix your problem. 
Always find and look for solution.

Be the best person you can be. GIVE IT YOUR BEST!! 
Jangan selalu cakap "DAH BUAT SEMUA DAH" 

Everyday is a brand new day to me, new goals and targets, new possibilities, new HOPE and new OPPORTUNITY!!


I NEVER regretted what I did in the PAST, 
but I always PLAN for better tomorrow!

Remember, that life goals can change, 
and who you are can change as well

Never fail to re-evaluate and rediscover yourself! 
Bila kita berusaha bersungguh-sungguh.. 
kita pasti akan kagum dengan HASILnya. :)



"But later on when I discover bila saya buat business ni, saya rasa parents saya nak ajar saya sesuatu dalam hidup untuk berdikari

Saya berterima kasih jugak atas hidden message disampaikan oleh my dad. 
Walaupun masa buat business ni, 
cuma nak buktikan kat my parents yang saya pun boleh berjaya tanpa bantuan mereka... 
and then I realize that I tak mengharap mereka punya ihsan lagi.. 
Sebab 
masing-masing ada potensi dalam diri masing-masing
Gunakan sepenuh hati kita insyaAllah. :)" 
- hanishaizi

-------------------------------------------------------------

Kalau nak jadi macam hanis kenalah berusaha macam dia.Tiru apa yang hanis buat supaya kita pun boleh dapat apa yang hanis dapat.Zura sedang berusaha untuk tiru apa yang hanis buat supaya boleh berjaya macam dia.Jom,sama-sama degan zura kita melangkah untuk lebih berjaya.

Love
Zura 0172608066/0102208453

Sunday, April 6, 2014

Ahli Hai-O Tidak Wajib Menjual

Ahli Hai-O tidak Wajib Menjual

Assalamulaikum dan salam sejahtera. Semoga kita sentiasa bersangka baik dan mengerjakan amalan yang baik dan meninggalkan amalan yang buruk.

Antara sebab orang ramai tidak mahu berdaftar sebagai Pengedar Hai-O ialah kerana tidak mahu terlibat dengan bisnes Hai-O, atau dengan kata lain, tidak mahu menjual produk Hai-O.

Sebenarnya menjadi Ahli Hai-O (pengedar) tidak semestinya perlu melakukan jualan.

1 Keahlian,3 motif, Pelbagai manfaat

1) Pengguna sahaja

Pengguna sahaja bermaksud anda mendaftar sebagai ahli dengan mana mana pengedar sebagai upline anda. Anda bukan sahaja menikmati diskaun 20% dari harga retail, tetapi juga mendapat bonus yang ditukar kepada ringgit jika belian anda melebihi RM180. Bayangkan jika anda membeli dengan harga ahli,  tetapi anda sendiri tidak menjadi ahli, anda sebenarnya telah memberikan mata bv dengan mudah kepada orang lain. Alangkah ruginya. Tetapi ini hanyalah option yang tidak akan dipaksa oleh mana mana pengedar kepada anda. Segalanya terpulang kepada anda.


2) Pengguna dan menjual

Anda mendapat keuntungan daripada harga retail. Contohnya satu kotak BB Plus Collagen berharga RM180 bagi bukan ahli dan RM150 bagi ahli. Anda telah mendapat keuntungan RM30Harga ini telah ditetapkan oleh Hai-O dan menjadi satu kesalahan bagi mana mana pengedar yang menjual harga ahli kepada mereka yang tidak berdaftar. Anda juga mendapat Bonus jika belian anda dan mereka yang membeli dengan anda melebihi RM180. Konsep Bonus / BV Hai-O ini sama seperti  Jaya Jusco Card. Cuma anda mendapat Cash apabila mengumpul mata tertentu.

3) Pengguna dan membuat bisnes bersama Hai-O.

Tahniah! Anda sebenarnya melayakkan diri anda untuk mendapat pelbagai insentif dan keuntungan selain income anda mampu mencecah ratusan ribu sebulan seperti  yang telah dilalui oleh Crown Diamond Manager(CDM). Antara keuntungan yang bakal anda perolehi ialah bonus BV, bonus kereta, lawatan ke luar negara dengan ditaja sepenuhnya oleh Hai-O, umrah kelas 6 bintang, bonus wawasan dan semestinya anda boleh mencapai impian untuk bebas daripada hutang dan mendapat kebebasan kewangan yang diimpikan oleh setiap orang.


Apapun pilihan anda, ia adalah pilihan terbaik untuk anda kerana anda yang lebih mengenali diri anda dan potensi anda. Terima kasih kerana memberi kepercayaan kepada syarikat yang berintergriti,

Hai-O
My choice for life

Love
Zura 0172608066/0102208453

Saturday, April 5, 2014

Start Your Own Business Today!!! Modal Kecil Untung Besar

Nak mulakan bisnes...tapi tak tahu macam mana nak mula?...tak tahu nak jual produk apa?...Tak tau cara yang betul untuk bermula?...

Be part of 
#GLAMPRENEUR 
#DYNAMICLEADERSGROUP
#SMARTENTERPRENEURTEAM
today!!!
We are the most largest group in Malaysia yang menggunakan social media sebagai platform pemasaran.

Our company is the most reputable company and has solid financial background.

#GLAM #GREENLEADERSACADEMYMALAYSIA
#DLG #DYNAMICLEADERSGROUP
menyediakan platform untuk semua usahawan di luar sana yang mencari-cari peluang perniagaan dengan menggunakan online marketing.Dengan kepelbagaian produk dan FREE training.

MODAL KECIL, UNTUNG BESAR!!!
Generate income luar biasa dengan bimbingan

Come Join Us today!!!




Love
Zura 0172608066/0102208453



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Azura Abd Rahman
Designed by UMIESUEstudio 2015