Thursday, November 8, 2012

#Gaji dah habis


Eh,dah gaji la bulan ni
Bulan November ni gaji awal
6 November 2012 dah dapat gaji
kenapa?
sebab bulan ni ada sambutan Deepavali pada 13 November


bila dapat gaji awal ni pasti ada yang cakap
mesti gaji cepat habis
sedangkan dapat gaji tarikh biasa pun memang cepat habis jugak kan?

memang ramai yang merungut
gaji dapat cepat pun merungut kan?



actually semuanya terpulang pada kita
if kita pandai nak manage memang boleh 
tapi sampai bila kita asyik nak buat budget dengan duit gaji yang hanya cukup-cukup makan jer?
pendapatan kita hanya dari satu sumber jer tapi perbelanjaan kita untuk pelbagai kegunaan

thats why la kita perlu cari alternatif lain untuk kita tambah income
untuk kita yang bekerja ni or yang tak bekerja
memang dah jadi wajib untuk kita tambah income
camne nak tambah income?
dengan buat bisnes online
kenapa bisnes online
sebab mudah
modal rendah
masa kerja flexible
tak ganggu kerja hakiki
hanya dengan menggunakan hujung jari sahaja boleh mencapai income sehingga 6 angka sebulan
macam CDM Hanis Haizi yang dulu hanya lah suri rumah sahaja

hanis before

hanis after with her 3 series BMW.Her 1st car in bisnes

hanis hanya menggunakan internet
dia memanfaatkan internet untuk jana pendapatan di luar jangka
pendapatan yang pada kita mustahil untuk kita dapat
namun hanis yakin dengan kuasa internet dapat membantu dia menambahkan income
apatah lagi ditambah dengan kekuatan syarikat yang kukuh,stokis mantap,plan marketing yang adil

Bloh Hanis

income hanis

hanya dengan kuasa internet
dulu hanya surirumah
now usahawan wanita berjaya
bukan itu sahaja
hanis berjaya melahirkan usahawan berjaya yang lain sama sepertinya

So
if hanis boleh lakukan,kenapa kita tidak
bisnes bukan sebab minat sahaja
tapi sebab keperluan
tanggungjawab
wajib kita buat bisnes untuk naik taraf kewangan kita
kerana dunia sekarang ni semuanya memerlukan duit

Jangan asyik mengeluh
kita perlu bertindak
Pilihlah bisnes yang dah terbukti berjaya
yang dah terbukti mampu mengubah kehidupan orang lain ke arah yang lebih baik

Kita lakukan bersama

PM me
SMS me
Email me
Add me

zura / 017-2608066 / tzoumroak@gmail.com / FB: Azura Abd Rahman









2 comments:

  1. ciktom mmg pakai pb..best..hee

    ReplyDelete
  2. memang best kan pakai pb ni kan cik tok...dah brape lama cik tom pakai?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Azura Abd Rahman
Designed by UMIESUEstudio 2015