Wednesday, March 13, 2013

Pyramid System & MLM : Premium Beautiful By Azura Abd Rahman

Assalammualaikum & Hi..!!!

Most of us if dengar perkataan pyramid system or MLM,mesti tak suka dan marah kan???
Macam -macam keluar dari mulut...tipu la,goyang kaki dapat duit,tolong orang tipu orang dan macam-macam lagi...Bila dengar je rakan kita,saudara kita atau adik beradik kita buat MLM pasti dia dicemuh dengan macam-macam kata...

Tau tak yang sebenarnya pyramid ni adalah stuktur yang sangat kukuh.Mana-mana organisasi pun semuanya adalah pyramid...Tak percaya cuba tengok ni..


If kita tengok,semua organisasi pasti pyramid system...Barulah kukuh...Kenapa???
Yela,takkan la ketua ada ramai,yang kerja ada sikit...takkan bilangan ketua lebih ramai daripada pekerja....pasti huru hara...arahan siapa yang perlu diikuti...???Betul???
BUT
adakah kita raasa orang atasan tu goyang kaki dan kita bekerja untuk mereka?...of cause not..
pasti mereka bekerja lebih kuat dari kita untuk sustain that organisation...

Macam zura,sebagai seorang guru pasti zura ada ketua iaitu pengetua sekolah...& of cause yang menggerakkan perjalanan sekolah itu adalah atas arahan pengetua iaitu orang tertinggi sekali dalam organisasi sekolah...imagine if ada ramai pengetua,what happen to the school???pasti kelam kabut kan?...mana- mana organisasi pun pasti ada ketua...and ketua takkan dapat goyang kaki untuk menjadikan organisasi itu berjaya...ketua pasti lebih banyak tanggungjawab untuk dipikul berbanding pekerja...

So do with our business...sebab dalam business ni kita bina our own organisation...dan kita bermula dari bawah....dalam apa jua yang kita lakukan memang kita akan bermula dari bawah...banyak yang kita perlu belajar...siapa yang akan ajar kita??semestinya orang yang terlebih awal memulakan business ni...iaitu leader atau pemimpin....orang yang telah berada di atas....bila dah berada di atas semestinya kita bukan goyang kaki sahaja...sebaliknya pemimpin bertanggungjawab untuk memastikan rakan business yang baru sama-sama berjaya sepertinya..

So apa bezanya KERJA & BUSINESS PREMIUM BEAUTIFUL???

Apa bezanya BOSS & PEMIMPIN???

Bezanya ialah INCOME...dalam business takde siapa yang boleh tentukan berapa income yang kita nak perolehi...walau di mana level kita berada, SALES MANAGER,DIAMOND MANAGER OR CROWN MANAGER...kita sendiri yang tentukan income yang kita nak...

BUT

if kita kerja dan kita sebagai pekerja kita tak boleh nak tentukan berapa income yang kita nak...kita takde peluang untuk tentukan income kita dapat setiap bulan...kita kerja sikit or banyak dah semestinya kita tau berapa income yang kita akan dapat setiap bulan...Am I right???

Dengan Hai-O anda tak perlu takut,because this company dah bertahan selama 20tahun dengan kukuhnya...Business plan pula dipantau oleh KPDNKK,juga mendapat pengiktirafan 'Anugerah perniagaan beretika'...& the important is we have 'Shariah Compliance"

Ok,kalau ada yang tak faham...lets have coffee together...

Love
Azura
0172608066
tzoumroak@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Azura Abd Rahman
Designed by UMIESUEstudio 2015