Pages

Thursday, October 9, 2014

Resepi biskut dahlia/semperit


Resepi Biskut Dahlia/Samperit

Bahan-Bahan :

1 buku butter
3/4 @ 1 cawan gula halus/gula icing
1 biji kuning telur
1 sudu teh esen vanila
1 cawan tepung ubi
2 cawan tepung kastard
2 cawan tepung gandum
(semua tepung di ayak)

Cara-caranya :

- pukul butter dan gula hingga kembang
- masukkan kuning telur dan esen vanila - gaul sebati
- masukkan tepung ubi,tepung kastard dan tepung gandum
- uli hingga menjadi doh - kalau doh lembut,tambahkan sedikit tepung gandum
- kemudian paipkan dengan acuan samperit @ biskut dahlia
- hiaskan dgn ceri @ manik @ ikut suka..
- bakar 20 minit atau lebih dgn suhu 180 darjah @ bergantung pd oven masing2..;))

Sumber dari sini

Dah lama teringin nak buat sendiri,cuma kerajinan je yang belum ada...hahaha


No comments:

Post a Comment